Ons verhaal
Hoe brouw je een oerlekkere limonade, die toch weinig caloriën bevat en volledig natuurlijk is? Het antwoord was te vinden in een eeuwenoud recept: water, citroen, vijgen, biosuiker en waterkefirkorrels, die zorgen voor de natuurlijke fermentatie.
Ambachtelijk & verfrisssend
"Zester is ontstaan uit onze passie voor smaak en gezonde dranken. Wat begon als een experiment in onze eigen keuken, groeide uit tot een populaire natuurlijke frisdrank, gebaseerd op een eeuwenoud waterkefir-recept. Met pure ingrediënten en een zorgvuldig fermentatieproces biedt Zester een bijzonder dorstlessend en gezond alternatief voor de traditionele softdrinks - in een fris jasje."
Philippe - Founder & Fermenteerder
Waterkefir
Wat is Waterkefir?
Waterkefir is een bruisende frisdrank die gemaakt wordt door waterkefir korrels toe te voegen aan een suikerhoudende vloeistof. Deze natuurlijke korrels, ook wel tibicos genoemd, bevatten goede bacteriën en gist. De suikers worden omgezet tot koolzuurgas en tijdens dat fermentatieproces komen geweldige aroma’s vrij, kenmerkend voor de heerlijke smaak van waterkefir.
Waterkefir kristallen zijn een typisch voorbeeld van een SCOBY, een symbiose van bacteriën en gist. Een ander type SCOBY is een kombucha zwam, die zoete thee omzet tot hippe limonades. Sommigen onder jullie zijn misschien al vertrouwd met de lekkere kombucha’s van Yügen.
De herkomst van waterkefir
Over de precieze herkomst van waterkefir is nog veel onduidelijkheid. Niemand weet precies hoe oud deze artisanale drank is of waar ze vandaag komt. Volgens de meest voorkomende hypothese zijn de korrels afkomstig van een cactus uit Mexico. Maar ook andere regio’s zijn vertrouwd met de waterkefir cultuur, zoals Japan, Georgië, de Kaukasusregio en India.
Een gezond alternatief voor de klassieke mierzoete frisdrank
Waterkefir is een gezond alternatief voor de frisdranken van commerciële giganten. Dankzij het fermentatieproces bevat onze limonade veel minder suiker. We voegen geen suikervervangers of bewaarmiddelen toe, alles is puur natuur. Deze gefermenteerde frisdrank is dan dan ook niet toevallig een favoriet onder bewuste consumenten. Dankzij Zester kan je het nu makkelijk in huis halen en ervan genieten.
De voortzetting van een eeuwenoude traditie
Alhoewel het een eeuwenoud drankje is, wordt er vandaag volop mee geëxperimenteerd en geïnnoveerd. In chatgroepen worden creatieve recepten uitgewisseld en kefirkorrels gratis aangeboden. Zo blijft de traditie van waterkefir verder evolueren met moderne smaakvariaties en productietechnieken.